Navigáció

Lengyelország

Lengyelország változatosabb és több értéket tartogat az ide látogatóknak, mint azt sokan hiszik.

Történelme évszázadokon keresztül nemzetek, vallások, kultúrák és nyelvek ütközőpontja volt. Egyedi hangulatot árasztó városai  és falvai, régi várai, csodálatos palotái és kastélyai mutatják a viharos múlt harcait és örökségét. Az országot járva megtaláljuk kőcsipkés, magasba nyúló, az egyház nagyságát hirdető katedrálisokat, a vadregényes táj fölött őrködő ódon kastélyokat és sajnos a XX. század szégyenfoltját jelentő láger-múzeumokat is. Az ország bővelkedik kulturális programokban, tavasztól őszig zenei fesztiválok, kiállítások, bemutatók várják az ide érkezőket.

Azok számára, akik szeretik a romlatlan természetet, Lengyelország rengeteg lehetőséget kínál. Az ország mintegy 30%-a erdős vidék, a kiemelkedő szépségű helyeket nemzeti parkok védik. Itt őshonosak olyan veszélyeztetett növény- illetve állatfajok, mint a havasi gyopár, a kőszáli sas, a zerge, a barna medve vagy a farkas. Az ezer tó országaként is emlegetik, a Warmina- és Mazuria-tóvidék a vízi sportok kedvelőinek paradicsoma. Ezek a vidékek még valóban tiszták és ártatlanok, a színek élénken ragyognak, zölden csillog a fű és kéklenek a tavak. A nap aranylóan tekint le a tájra, és szinte érezzük a természet lélegzetét.

Ajánlatkérés

Legkedveltebb térségek:

Mazuria

Az „ezer tó országa”, Északkelet-Lengyelország fenyő-, tölgy és nyírerdővel borított vidékén terül el. Gazdag állatvilága miatt méltán kedvelt a természetimádók körében. Ezen a tájon olyan fajokkal találkozhatunk, ha csatornahajót bérelünk, mint a hiúz, a szarvas, a bölény, a farkas, a vaddisznó, a hód vagy a madarak közül a hattyú, a kormorán vagy a szürke gém.

Mazuria a II. Világháborúig Kelet-Poroszország része volt. A 13. században a Német Lovagrend hatására tértek át a kereszténységre. Ezekről az időkről tanúskodnak a Lovagrend várainak romjai, különösen Gizycko-ban, Worgorzeno-ban és Ryn-ben. Nyaranta a térség kisvárosaiban fesztiválok és koncertek öregbítik az egyébként 1920 óta egyre közkedveltebb hajózó-, halászó- és fürdőidény hírnevét.

Mazuria legvonzóbb városkája Mikolajki, egy földnyelven húzódik, történelmi épületei a 18-19-századról mesélnek. Innen Ruciane Nida felé csatornahajózva érdemes megállni Kadizlowo a vadasparkjában, ahol az állatkert mellett egy gyönyörűen helyreállított, a térség építkezésének hagyományait őrző tájházat is meglátogathatunk. Mikolajkitól északra csatornahajózva Gizycko-nál megtekinthetjük Fort Boyen erődjét, ami Lengyelország szomorú történelmének tanújaként áll a Mazuri tavak partján. Tovább észak felé a Lake Mamry partján fekvő Wegorzewo-ba érkezve alig vagyunk távolabb, mint 20 km az orosz határtól. Ez egy bájos városka kézműves műhelyeivel és a közelben fekvő homokos strandjával.

Útvonal javaslat: Mikolajki | Gizycko | Wegorzewo | Szthnort | Zielony Gaj | Ryn | Mikolajki

Térkép

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

captcharefresh
Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: