Navigáció

Seychelle-szigeteki hajóbérlés

Ez a 115 szigetből álló csoport, a Seychelle-szigetek Afrika partjainál, Madagaszkár szigetétől észak-keletre található. A szigeteket alig 25 évvel ezelőtt fedezték fel mint turista paradicsomot, akkor még csak 75 ezer lakója volt, akik szinte csak a kreol nyelvet beszélték.
A Seychelle-szigetek egy részét korallzátonyok, másik részét pedig gránitszigetek alkotják. Mahé, a legnagyobb sziget a Praslin, La Digue és Silhouette szigetekkel és a néhány közelben lévő gránitszigettel alkotják a Seychelle-szigetek közel felét. Ezeken a szigeteken él a legnagyobb számú lakosság és ezeket látogatják többnyire a hajóbérlők/ turisták is. A seychelle-i Morne Nemzetei Park a szinte érintetlen vad, tropikus környezetet őrzi, ahol kókuszpálmák, vad illatos kérgű, tropikus fák - amelyet a világ a fűszer fahéjról ismer - százai tesznek olyan vadregényessé, dzsungelszerűvé.
Mahé strandjai a világ legszebb strandjai közé tartoznak, mindenütt pálmafák és büszke takamaka fák szegélyezik. A vitorlázás során érdemes időt szakítani, lehorgonyozni, és fürödni, snorkelezni, vagy akár búvárkodni ezen a csodálatos helyen.
A szigetek állatvilága szintén egyedülálló a világon. Itt élnek a világ legnagyobb teknősei, amelyek lehetnek akár 150 kiló súlyúak és 1 méter nagyok, valamint közel 200 évesek is. Ilyen óriás teknősök csak a Galapagos- és Seychelle-szigeteken találhatók. A folyami krokodil már teljesen kipusztult. Az erdők állatvilágát a gekkók, a fekete kígyó, a kb. 3500-féle hangyakolónia, valamint a több millió madár, amelyek a sarkkör térségéből ezekre a korallszigetekre érkeznek párzani, teszik színessé, varázslatossá. A tengerpart közelében az átlaghőmérséklet 21-32 Celsius fok, a víz 23-28 fokos. A hajóbérlés mellett a búvárkodás kedvelői, a szárazföldi kalandok, a gasztronómiai élvezetekre vágyók sem fognak csalódni, ha ebbe az igazán különleges világba látogatnak. Minimum egy hetes-10 napos hajóbérlést javasolunk, hogy minél inkább magába szívhassa ennek a távoli tájnak a szépségét és atmoszféráját.

Ajánlatot kérek
Galéria

Információk

Megközelítés:
repülővel
Úti okmányok:
útlevél
Jogosítvány:
hajóvezetői engedély szükséges, hajózási tapasztalati lapot kell kitölteni
Hajózási szezon:
3-hótól 11-hóig
Pénznem:
Rúpia
Időeltolódás:
GMT+4 óra
Beszélt nyelv:
francia, angol
Szélviszonyok:
száraz időszakban délkeleti 3-4 Bft erősségű, esős időszakban északnyugati 2-5 Bft
Árapály:
0,8-2 m

Kiindulási kikötők

Mahé:
Victoria,Grand Anse Village,Beau Vallon
Praslin:
Baie Ste Anne,Grand Anse,Anse Kerlan
La Digue:
La Passe,Source D'Argent
Silhouette:
La Passe

A térkép jobb alsó sarkában található + / - gombokkal nagyíthat, távolíthat. A kikötőket jelölő léggömb fölé húzva megtekintheti annak nevét.

1 hetes hajózási útvonal javaslat (novembertől áprilisig)

1.nap: Bay Ste-Vallée de Mai
2.nap: Grande Anse
3.nap: Curieuse-Cocos Islands-Baie Sainte Anne
4.nap: Saint Pierre / Curieuse-St Pierre islet-Baie Laraie
5.nap: Aride / Curieuse-Baie Laraie
6.nap: Cousin Island-Baie Sainte Anne
7.nap: Baie Sainte Anne

Professzionális navigáció apple termékekre

Töltse le a Transas iSailor alkalmazást a professzinális útvonaltervezéshez. Tökéletes navigációs alkalmazás, mely nagy segítségére lehet hajós nyaralása során is. Horvátországtól elkezdve, Görögországon át egészen a Karib-szigetekig vásárolhat hozzá térképeket is.
Alkalmazás letöltése/vásárlása, bővebb információk: www.isailor.us

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: