Navigáció

Kaucióbiztosítás

Kaucióbiztosítás

Egyre elterjedtebb a hajóbérlők körében a kaucióbiztosítás. Cégünkön keresztül lehetőség van ennek a biztosításnak a megkötésére, így biztosíthatja magát a nagyobb anyagi terhektől. A kaucióbiztosítás ezen formája nem mentesít a kaució helyszínen történő letétele alól, azonban kár esetén, ha levonás történik, a biztosító a kaucióból történ levonás összegét visszatéríti Önnek.
A kaucióbiztosítás ügyintézését kérheti a Prima Yacht-tól is, de megkötheti önállóan is. Mielőtt egyénileg kötné meg a kaucióbiztosítást kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, mert szüksége lesz charter információkra is a biztosítás megkötéséhez.

Kaucióbiztosítás megkötése

KAUCIÓBIZTOSÍTÁS – JÓ TUDNI

A kaucióbiztosítás ügyintézését kérheti a Prima Yacht-tól is, ebben az esetben a befizetés személyesen irodánkban vagy bankban, ill. átutalással történik. Ennek egyszeri díja 7 Euró fizetendő a biztosítási díjjal együtt.


FONTOS TUDNIVALÓ!
A kaucióbiztosítás a biztosítási díj biztosító számláján történő jóváíráskor lép életbe, ezért érdemes legalább két héttel a charter kezdete előtt megkötni. Amennyiben kevesebb, mint két héttel köti a biztosítást MINDENKÉPP jelezze, hogy kötött nálunk biztosítást és küldje el a banki visszaigazolást, mert ezeket továbbítva a biztosító felé jelezni tudjuk, hogy az utalás korábban megtörtént, és ha később is kerül a számlájukon jóváírásra, akkor is a charter kezdeti napjától tekintik érvényesnek a biztosítást. Ha az ügyintézés rajtunk keresztül történik, mi ezt automatikusan jelezzük a biztosító felé.


Kár esetén:
1. lépés – A kár bejelentéséhez szükséges dokumentumok összegyűjtése:
A kaucióbiztosítási kötvény
charterszerződés (amennyiben a bázison is aláíratnak szerződést, annak is egy példánya)
a minisztérium/ kikötőkapitányság által hitelesített crewlista
a kaució letételét igazoló dokumentum
a hajóvezető engedélyének másolata
igazolás és jegyzőkönyv a kárról, és az üzemeltető által levont összegről
lopás esetén rendőrségi jegyzőkönyv másolata (különös tekintettel a dinghy lopása esetén)
a kaucióbiztosítás átutalásáról szóló igazolás


2. lépés – a káresemény jelzése a biztosító és a Prima Yacht felé – ezzel követni tudjuk a kártérítés ügyintézését.
Az kártérítés jogosságának elbírálása kb. 2-3 hetet vesz igénybe. Az elbírálást követően az Ön által megadott számlaszámra utalja vissza a biztosító a kártérítési összeget.

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: