Navigáció

Spanyolországi hajóbérlés

Spanyolország, a csaknem 40 milliós lakosságú ország a mérsékelt égövi zónában fekszik, éghajlata mediterrán, az ország belsejében a főváros, Madrid környékén mediterrán-kontinentális. Az Európa délnyugati részén fekvő országot évente több, mint 30 millió turista látogatja. Ez főleg határtalan vendégszeretetüknek köszönhető. Rendkívül látványos és ideális kirándulási pontok Spanyolországban az Ibériai-félsziget dombjai, a Kanári-szigetek tagolt tengerpartja a hajóbérlők mekkája, a központi Mezeta vidéke, ahol mind az 50 tartománynak erősen egyéni jellege van is rengeteg turistát vonz. A mindenki által legigazibb spanyol látványosságnak tekintett Corrida de Toros (bikaviadal) továbbra is óriási tömegeket vonz az ország több mint 300 arénájába, bár egyre erősödik az ellenzőinek tábora is. Nemcsak ez a fajta bikával űzött "sport" látványos, hanem az ún. encierros (bikafuttatás) is, ahol fiatalok hajtják a viadalra szánt bikát az arénáig, miközben hagyományos piros nyakkendőt és baszk sapkát viselnek. Amikor már azt hisszük, hogy kezdjük érteni Spanyolországot ,hogy van némi ismeretünk róla és az ottani emberek életstílusáról, szokásairól, kénytelenek vagyunk megállapítani, hogy mindennek az ellenkezője is igaz, hogy mindig van egy "másik Spanyolország" is. Spanyolország egyszerre jelenti a hosszan elnyúló tengerpartokat és strandokat, de a változatos hegyi tájakat is; a túlzsúfolt, nyüzsgő városokat és az ország belsejének csaknem lakatlan, szinte végtelen térségeit; a zömök erőteljes baszkokat és a törékeny andalúzokat; a nép mély hitét tükröző színpompás ünnepségeket és a vallásosság csökkenését.1 hét vitorlázás Spanyolország Földközi-tengeri szakaszán felejthetetlen élményeket fog nyújtani. A hajóbérlés mellett a búvárkodás kedvelői is számos lehetőséget találhatnak arra, hogy felfedezzék a víz alatti világot, akik pedig inkább a kulturális örökségekre kíváncsiak, ők sem fognak csalódni Spanyolországban.
Annak is mindig új meglepetésekkel szolgál, aki évek óta látogatja, kutatja, szereti. "Spanyolország egészen más": aki ezt tudja, máris sokat tud Európa egyik legszebb, legérdekesebb, legizgalmasabb országáról.

Ajánlatot kérek
Galéria

Információk

Megközelítés:
repülővel
Úti okmányok:
személyi igazolvány elégséges
Jogosítvány:
tengeri hajóvezetői engedély szükséges
Hajózási szezon:
4-hótól 10-hóig
Pénznem:
Euró
Időeltolódás:
GMT+1 óra
Beszélt nyelv:
spanyol, angol
Szélviszonyok:
nyugati oldalon általában délkeleti, 2-3 Bft erősségű, keleti oldalon általában északnyugati, 2-3 Bft erősségű
Árapály:
30-40 cm

Kiindulási kikötők

Barcelona és környéke:
L'escada,Girona,Medas-szigetek
Alicante és környéke:
Altea,Benidorm,Albir
Mallorca:
Palma de Mallorca,Cala Millor,Megalif
Ibiza:
Café del Mar, Santa Euralia, San Antonio
Kanári-szigetek:
Tenerife, Gran Canaria, La Gomera

A térkép jobb alsó sarkában található + / - gombokkal nagyíthat, távolíthat. A kikötőket jelölő léggömb fölé húzva megtekintheti annak nevét.

1 hetes hajózási útvonal javaslat

Costa Brava
1.nap:Roses-Cala Montgo-Medes Islansd-Aiguablava
2.nap:Palamos
3.nap:Blanes
4.nap:Giberola-S’Agaro
5.nap:Cala Sa Tun- L’Estartit
6.nap:Cadaques
7.nap:Cabo de Creus-Cala Culip-Roses

Professzionális navigáció apple termékekre

Töltse le a Transas iSailor alkalmazást a professzinális útvonaltervezéshez. Tökéletes navigációs alkalmazás, mely nagy segítségére lehet hajós nyaralása során is. Horvátországtól elkezdve, Görögországon át egészen a Karib-szigetekig vásárolhat hozzá térképeket is.
Alkalmazás letöltése/vásárlása, bővebb információk: www.isailor.us

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: