Navigáció

Az első hajóbérlésem

on 2016. február 18.

Mi a teendőnk, amikor először szeretnénk hajót, vagy vitorlást bérelni? Olvasd el az ezzel kapcsolatos írásunkat, amiben pontokba szedtük a legfontosabbakat.

Mi szükséges az ajánlat kéréshez?
Legelőször is érdemes meghatározni, hogy mikor, hol, és hányan szeretnének hajózni.
A hajózási térségekről a látnivalók/kikötők menüpont alatt olvashat bővebb infomációkat.
 
Nincs hajóvezetői engedélyem!
A vitorlásokat minimum B kategóriás tengeri hajóvezetői engedéllyel lehet bérelni, kivéve a csatornahajókat, melyhez nem szükséges
hajózási tapasztalat.
Ha Ön, vagy csapata nem rendelkezik hajóvezetői engedéllyel, úgy természetesen lehetőség van hajóvezetőt kérni,
aki a bérlés időtartama során végig Önökkel lesz a hajón, és minden hajózással kapcsolatos teendőt ellát. A hajóvezető lehet magyar, vagy akár
helyi (az adott hajózási országban élő ) személy is.
 
Mit tartalmaz az ajánlat?
Az ajánlat minden esetben több hajót tartalmaz az Ön kérésének megfelelően. A hajók adatai (kabinok száma, fürdők száma, vitorlázat, további felszereltség),
valamint a hajó bérleti díja is szerepel. Minden hajónak van egy takarítás/transit log díja, ezt is feltűntetjük, valamint az opcionálisan igényelhető külmotort is, mely a mentőcsónakhoz tartozik.
 
Milyen járulékos költségek vannak?
Egy hajó bérlés során több járulékos költség is felmerülhet: utazás költsége, ellátás, kikötőben autó parkolói díj, hajó üzemanyag díja, kikötői díjak, helyiadó,
kaució/kaucióbiztosítás, opcionálisan utasbiztosítás, hajóvezető díja.
 
Mi alapján béreljek először hajót?
Amennyiben először bérelne vitorlást, bizonyára nehéz lehet eldönteni a sok hajótípusból, hogy mely hajó lenne megfelelő Önnek, így ez esetben nyugodtan kérje segítségünket.
 
Hányan lehetnek a vitorláson?
A férőhelyeknél megadott létszámmal tartozkódhatnak a hajón, amennyiben hajóvezetőt is igényelt úgy őt is bele kell számolni a létszámba.
A hajózásnál nem tesznek különbséget kisgyermek és felnőtt között, tehát kortól függetlenül mindenki egy főnek számít, és a férőhelynél megadott számot semmi esetben sem lehet túllépni.
 
Mi történik amikor lefoglaltam egy hajót?
A hajó bérlése után egy board passt küldünk Önnek, mely tartalmazza, hogy pontosan hol veheti át a hajót, mi a hajó neve, mely kikötőben áll.
Az adott kikötőben pedig már segítenek Önnek az eligazodásban.
 
Hol alszik a hajóvezető?
A hajóvezető általában a szalonban alszik, de természetesen amennyiben Ön szeretné, úgy külön kabint is biztosíthat számára. Amennyiben nem magyar hajóvezetőt igényel, úgy a hajóvezetőnek mindenképpen külön kabint kell biztosítania, így a hajó kiválasztásakor erre is figyelni kell.
 
Van-e ellátás a hajón?
A hajók úszó apartmanként működnek, tehát az ellátásról Önnek kell gondoskodnia. A hajók teljesen felszerelt konyhával rendelkeznek, így természetesen lehetőség van főzésre is.
 
Mik azok a kikötői díjak?
A hajózás során érdemes megállni időnként kikötőben is, hogy a hajót árammal, illetve vízzel is fel lehessen tölteni. Természetesen lehetőség van arra is, hogy Ön végig öblökben horgonoyzzon, de kb. 3 naponta érdemes azért kikötőbe is betérni. A kikötői díjak, attól függően, hogy Ön mely város kikötőjét hazsnálhja változik. A kikötői díjakat csökkenti az is, ha nem kikötőbe áll be, hanem bóján, vagy városfalon áll meg.
 
Hogy tudom megtankolni a hajót?
A hajót teli tankkal adják át a bázison, így Önnek is teli tankkal kell vissza adnia a hajót. Ezt érdemes a bázis kikötőhöz legközelebb eső benzinkútnál visszatérés
előtt megcsinálni.
 
Miért kell letenni a kauciót?
A kaució arra szolgál, hogy amennyiben kár keletkezik, úgy ebből az összegből vonják le a kár értékét. Természetesen amennyiben sérülés nélkül viszi vissza a hajót , úgy maradéktalanul vissza kapja ezt az összeget. Amennyiben bérelt hajóvezetőt úgy az hajó vezetéséből eredő hibákért maximálisan a hajóvezető felelős.
 
Mikor kell visszavinni a hajót?
A hajót legtöbb esetben péntek estére kell visszaadni, de természetesen szombat reggelig a hajón lehet aludni, amennyiben a board passon ez másként nem szerepel.
 
Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük keressen bennünket és szívesen segítünk!

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: