Navigáció

Mint a mesében-vitorlások belülről

on 2016. február 19.

Sokak fejében egy tengeren hánykolódó apró méretű, szűk, fából készült szerkezet egy vitorláshajó, de a technika fejlődésével és a kor előre haladtával ma már inkább úszó apartmanoknak neveznénk a hajókat. Tekintsd át, hogy is néz ki egy vitorláshajó, mire számíthatsz mikor először jársz egy vitorláson.

Hogy is néz ki egy vitorlás belülről, milyen helyiségek találhatók benne?

  1. Hálószobák (kabin) melyek ajtóval zárhatóak. A kabinokból van franciaágyas, emeletes ágyas illetve 2 külön 1 személyes ágyas variáció is. Mielőtt bérelsz, tájékozódj a választott hajón található kabinok elosztásáról.
  2. Nappali-konyha-étkező (szalon) mely a hajótest gyomrában található. Innen nyílnak a háló kabinok és a fürdő(k). Ez a fedett társalgó és étkező is egyben. A fedélzetről lépcsőn át érkezünk a szalonba ahol további ablakok teszik világossá és hangulatossá ezt a teret. Sok esetben TV is áll a vendégek rendelkezésére. A nappaliból szemlélhetjük, ahogy tengeri herkentyűs vacsi készül a vitorlásunk konyhájában. Az étkező asztalt leengedve egy 2 személyes fekhelyet kapunk, ahol napközben mozizhatunk, vagy épp használhatjuk plusz éjszakai fekhelynek is. Ez hajótípustól függően alakítható át, nem minden esetben engedhető le az asztal. A nappali tartozéka a „dolgozó sarok is” ahol a navigációs műszerek térképasztal és a rádió is található.
  3. A hajók konyhája teljesen felszerelt, így könnyen készíthetünk akár 3 fogásos ebédet is, de ahogy egy apartmannál itt is érdemes készülnünk konyharuhával, mosogatáshoz szükséges eszközökkel. Ez bázis függő , hogy adott esetben biztosítják-e ezeket is a hajókhoz.
  4. Fürdők picik, de meglepően jól felszereltek, sok esetben az ablakon át a tengeri panorámában gyönyörködve zuhanyozhatunk. Alapfelszereltség egy mosdó,tároló, WC és egy zuhanyzó mely lehet szeparált vagy épp a mosdó zuhanyrózsáját használhatjuk e célra.
  5. Fedélzet, avagy a terasz. Ezt a teret használjuk legtöbbet, ide érkezünk ha felmegyünk egy vitorlás hajóra, és a hajót is innen irányítjuk. Kültéri asztal, elegendő ülőfelület, árnyékoló ponyvák és panoráma a tartozéka ennek a térnek.

Ahhoz, hogy a legnagyobb kényelemben érezd magad a vitorlázás során, hajóbérlését megelőzőn tájékozódj a hajón található terekről ,azok elrendezéséről és méretéről.

Íme pár kép, melyben Te is betekintést nyerhetsz egy vitorláshajóba:

Vitorlásbérlés előtt érdemes megismerni, hogyan épül fel egy vitorlás belülről.

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: