Navigáció

Évtizedes tapasztalatok egy csomagban

on 2016. március 22.

Hajóvezetőként debütálni nem kis felelősség, akár a baráti társaságoddal indulsz útnak, akár családoddal. Ha még nem vagy annyira rutinos, vagy egyszerűen csak szívesen veszed mások tanácsait, akkor összeírtunk pár dolgot, melyet az évek alatt gyűjtött tapasztalataink vezéreltek.

Mire figyeljünk hajóátvételkor?

Mondhatjuk, hogy a hajózás egyik legfontosabb pontja…Itt kezdődik ugyanis minden. A hajóátvételre szánj bőven időt, nézz meg, próbálj ki mindent, ha bármi kérdésed akadna akkor azt itt tedd föl. A hajót átadónál lesz az úgynevezett check list, amin minden hajón található eszköz fel van sorolva ,erre érdemes felírni minden észrevételt, megegyezést, ezen együtt mentek végig. Érdemes Neked ezen kívül is átvizsgálni a hajót, kívülről és belülről egyaránt körbe járni. Fényképet / videót készíteni ha valami gyanúsat észlelsz . Pl. karcolás a hajótesten, repedés az ablakon, kilazult kilincs, kellemetlen szag, stb.

A motor üzemóra állását is érdemes rávezetni erre a papírra, és mivel a mutató sokszor meghibásodhat, érdemes minden nap felírnod, hogy kb. mennyit mentél motorral és ez alapján tankolni. Kérdezd meg a fogyasztást /óra, hogy a tankolás előtt ezzel tudjál majd számolni.
Ne bólints rá egyből a vitorlákra sem, ha van rá lehetőség húzzák ki, nézd meg nincs-e elszakadva, a kötélzetet is vizsgáld át, a külmotort indítsd be, és ellenőrizd a dinghyt is. Mindig húzd ki a vitorlát és ellenőrizd! (rossz időjárási körülmények között egyezz meg a személyzettel, hogy az első használatkor jelezhesd, ha bármi sérülést tapasztalsz) fényképezd is le!

Ha bármi problémát észlelsz, vagy nem találsz bármit, vagy nem tudod hogyan működik jelezd a hajót átadó személynek, és addig ne hagyd el a kikötőt amíg nem orvosolják a problémát, vagy fel nem írjátok a check list-re. Ha útközben problémád adódik, mindenképp értesítsd a bázist és ne kezdd el javítani, vagy csak a határozott kérésükre, betartva az utasításaikat.

Bízunk benne, hogy hasznotokra válnak javaslataink!

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: