Navigáció

Amit a hajókról tudni szeretnél - II. rész

on 2016. március 24.

Ha még csak most ismerkedsz a hajózással, és szeretnéd megtudni mitől is lesz egyedibb és másabb egy-egy hajó, most adunk egy kis segítséget. Ezen bejegyzésünk több részből fog állni, az első részben az egytestű vitorlásokat mutattuk be Nektek, most pedig lássuk a kéttestű vitorlásokat, a katamaránokat. Igazi luxus a tengeren!

Típustól függetlenül mindegyik hajó a hajós életformához tervezett, komplett élettér, hisz ez a nyaralási forma lehetővé teszi, hogy minden nap más kikötőben, más városban, más öbölben kössön ki a legénység. Ehhez alkalmazkodva a hajók mindegyike úszó apartmanként (economy kategória), vagy úszó hotelszobaként (luxus kategória) szolgálja a hajózók kényelmét. A 2 fős (többnyire franciaágyas, egyes típusokban 1 vagy 2 emeletes ágyas) kabinok mellett tágas szalon, azaz mint egy „amerikai konyha”, gáztűzhellyel, hűtővel, (legtöbbször fekhellyé is nyitható) ülőgarnitúrával, típustól függően 1-5 zuhanyzó-WC-vel áll a vendégek rendelkezésére. A fedélzeten általában hátul található az úgynevezett ’cockpit’, ahonnan a hajó irányítható, a kötélzet kezelhető, illetve szintén társasági szintér asztallal, és kiülős résszel.

Minden hajó rendelkezik a biztonságos hajózáshoz szükséges navigációs felszereléssel, ma már általában minimum GPS található a hajókon, de természetesen térképek, hajózási könyvek, vonalzók is segítik a kapitányt; ezen kívül az életmentő felszerelés is előírás, mind a mentőmellényeknek, mind a mentőszigetnek baj esetén rendelkezésre kell állniuk.

Az ágynemű és a törölköző sarkalatos kérdés szokott lenni a vendégeknek szárazföldi szállás esetén is. Törölközőt nem minden esetben biztosít az üzemeltető hajótulajdonos, azonban az ágynemű Olaszország kivételével térítésmentesen jár a vendégnek. Természetesen ajánlat küldéskor minden esetben tájékoztatjuk ügyfeleinket az esetleges ezzel kapcsolatos költségekről.

Katamaránok:

Általában vitorlás hajók, azonban kéttestűek, ezzel nagyobb stabilitást nyújt, vitorlázva sem dől a hajótest. Az élettér minden esetben nagyobb, mint egy egytestű hajó esetén, mert míg az egytestű hajók szalonja a fedélzet alatt található, addig a katamaránok esetén a szalon a két testet a fedélzettel egy szinten köti össze, így teljes körpanorámát kínál. A fedélzeten is a hajó szélességéből adódóan nagyobb az élettér, mind a cockpit-et tekintve, mind elől, a két testet összekötő hálót figyelembe véve. Ez kényelmes napozási lehetőséget biztosít.

Katamaránok: Galéria

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: