Navigáció

Amit a hajókról tudni szeretnél - III. rész

on 2016. március 24.

Ha még csak most ismerkedsz a hajózással, és szeretnéd megtudni mitől is lesz egyedibb és másabb egy-egy hajó, most adunk egy kis segítséget.Előző részeinkben a vitorlásokról írtunk, most pedig lássuk, hogyan lesz sportosabb, vagy akár igazán fényűző a nyaralásunk.

Motoros hajók:

Ezeknél a hajóknál is érvényesül, ami a vitorlásoknál: funkciónak megfelelően több vonalon indult el ezek fejlődése. A sportmotorosok jellemzően kis testű hajók, azonban méretükhöz viszonyítva több személyt is – akár 4-8 főt is szállíthatnak. Jellemzően nincs rajtuk kabin, vagy ha van is, ez kicsi. Csak a nagyobb típusoknál található rajtuk fürdő-WC, és konyha. A testhez viszonyított nagy teljesítményű motorok azonban leginkább napközbeni kirándulásokra (egyes helyek megközelítése vízen, gyorsan) illetve vízi sportokra (vízisí, wakeboard, banán, tube) teszik őket alkalmassá.

A túramotorosok a sportmotorosokhoz viszonyítva nagyobb kényelmet nyújtanak, azonban lassabbak. Ezek alkalmasak a hajón lakásra, úszó apartman jellegüket megőrizték. Ezeknél a hajóknál a dizájn és a kényelem nem elsődleges, azonban a funkciónak megfelel. Ebbe a kategóriába sorolhatóak nemcsak a tengeri túramotorosok, hanem a csatornahajók is. Kabinok száma tengeri hajók esetén 1-3, csatornahajóknál 1-5.

A luxusmotorosokat kényelem és dizájn tekintetében egy ötcsillagos hotel lakosztályához hasonlíthatjuk. Ebben a kategóriában nemcsak a kinézet fontos, nagy hangsúlyt fektetnek a felhasznált anyagok nemességére is, bőr ülőgarnitúra, teak fedélzet, nemes faborítás belül az élettérben. A tervezők figyelmessége általában kiterjed olyan apró részletekre is, mint jól elhelyezett pohártartó és italhűtő a cockpiten, nagyobb, kényelmesebb kabinok; a hajó belsejében padlószőnyeg gondoskodik az otthonosságról. Légkondicionáló és generátor sok esetben alapfelszereltség.

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: