Navigáció

Tengeri divat - milyen öltözetet vigyünk magunkkal egy hajós nyaralásra?

on 2016. március 24.

Sokan úgy gondolják ,ha hajózás, ha yacht, akkor az luxus és drága és csak olyan kelmékben lehet pompázni egy hajón ami szimtén luxus és drága.Ez persze lehet így is, de az általános és gyakorlati tapasztalat az, hogy sok-sok olyan termék van már a piacon különböző forgalmazóktól akik praktikus kényelmes és mindenki számára elérhető árakon kínálják a vitorlás hajós ruházati termékeiket. De akkor nézzük csak végig mit is vigyünk egy vitorlás vagy motoros hajós nyaralásra.

Cipő amin a hajón tartózkodunk – legyen világos a talpa, hogy ne hagyjon nyomot a fedélzeten, legyen kényelmes és ne csússzon, erre egy tornacipő is megfelelő lehet de ma már sok cipőboltban lehet kapni deck cipőt vagy testvéreitJ

Kabát – még ha nyáron is megyünk, kabát az legyen nálunk, kezdőknek egy egyszerű eső és szélkabát is tökéletesen megfelel, ha esik, vagy nagyon fúj a szél akkor sok esetben csak a hajóvezető tartózkodik a szabadban, neki viszont érdemes direkt erre a célra készített kabátot viselni, ami akár a több órás strapát is állja. Minőséges és jól megbízható yacht kabátokat is sok helyen vásárolhatunk, akár 15-20.000 Ft-tól is.

Felső ruházat – nehéz de mégis nagyon egyszerű a javaslatunk, elsősorban legyen kényelmes, ne korlátozzon a mozgásunkban, pl. a miniszoknya egy kifejezetten csinos viselet, még is ha a viselője szeretne egy kicsit részt venni a hajó vezetésében, kötélkezelésben nem igazán a legmegfelelőbb viselet. Ahogy más sportoknál úgy a vitorlázásnál és hajózásnál is van kifejezetten erre a célra készített felsőruházati termékek, gyönyörű ingek, nadrágok, de még szoknyák és pólók is.

Fürdő ruházat - ha szerencsénk van és egy nyári hajózáson veszünk részt, akkor jó időre sok napsütésre is számíthatunk. Ekkor hölgyeknél előkerülnek a bikinik, uraknál a sortok, melyeket bátran viselhetünk, csak egy szabályt kell batartanuk, ha a hajónk kikötéshez készülődik mi is vegyünk fel minimum egy pólót, ezzel is betartva az etikettet, és tisztelet adva a vitorlásunkak vagy motoros yachtunknak.

fejfedők – ha süt a nap és fúj a szél is van megoldás, vannak olyan sapkák amelyeket nem visze le fejünkről az első fuvallat, vagy baseball sapik melyeket jól lehet a fejre idomítani, ebből sem kell a legeket választani mert egy kényelmes és jól szabályozható forma is tökéletesen megfelelhet, csak ne legyen sötét színű mert azzal napsütésen nem járunk jól.

Papucs – nem a hajós élet része, ugyan is a hajóból vannak kiálló alkatrészek amibe ha belelépünk, vagy belerúgúnk a paucs ritkán véd meg bennünket. De ha valaki csak ücsörög a fedélzeten, gyönyörködik a tájban, vagy napozik akár még mezítláb is lehet, csak azt tartsa szem előtt, ha útra indul a hajót, esetleg közreműködik annak vezetésében, vegyen fel megfelelő lábbelit.

A színek – fehér-kék-fehér-kékJ igen ez soha sem fog elavulni, habár manapság már létezik neonzöld nadrág, rózsaszín ing, lila cipő, de a hagyományos fehér és kék esetleg a piros színek soha nem leszenk időtmúltak a hajózásban.

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: