Navigáció

Helyszínszemle II. - Horvát kikötők A-tól Z-ig

on 2016. március 24.

Alábbi bejegyzésünkben a Kvarner-öblöt szeretnénk bemutatni Nektek, rövid leírásokkal, ismertetőkkel. A folytatásban Horvátország további kikötőit is sorra vesszük, bízunk benne, hogy hasznos információkkal szolgálunk Nektek. Második bejegyzésünkben lássuk a Kvarner-öböl és könyékének főbb városait, kikötőit.

 OPATIJA: Az osztrák császári család kedvelt nyaralóhelye volt, és máig megőrizte sajátos monarchia-korabeli eleganciáját. Opatijában legalább egy este érdemes sétára indulni; a város egy valódi ékszerdobozzá válik, melynek fényei visszatükröződnek a tengerről. A település sokat adott a vitorlázóknak is, itt alapították 1886-ban az Adria első jachtklubját. Két kikötője van Opatijának: ACI marinája a város szélén terül el, míg másik kikötője a Marina Admiral a város szívében bújik meg. Ez utóbbi a Hotel Admirálhoz tartozik, így a hotel összes szolgáltatása is igénybe vehető (mint: étterem, medencék, szauna, masszázs, fodrászat, kozmetika.)


  KRK-SZIGET, PUNAT: Ennek a védett öbölben meghúzódó városkának különleges báját az öböl közepén elterülő kis sziget ferences kolostora és a települést övező rendezett olíva ültetvények kölcsönzik. Punat szűk utcáival, jellegzetes boltíves házaival, erkélyeivel és tavernáival elragadó pihenőhely. Kikötője az Adria legnagyobb és legöregebb marinája a Kanajt szállodától 50 m-re terül el, ami a hajósok és tengerészek kedvelt gyülekezőhelye teniszezési lehetőséggel.


 CRES: A városka különleges hangulatát a főtérig benyúló városi kikötő adja, melynek partján a város szívében a helyiek kínálják eladásra házi készítésű árujukat. Keskeny sikátorok, kis boltok, nyitott teraszú éttermek teszik még bájosabbá ezt a helyet. Kikötője egyike a Kék zászló minősítéssel rendelkező környezettudatos marináknak, a városi kikötőtől délre húzódik.


 MALI LOSINJ: Esténként itt pezseg az élet, sokan korzóznak a megfelelő éttermet keresve vagy a lemenő nap sugaraiban fürdőző kis halászhajókban gyönyörködve. A közelben található az Adria első palackorrú delfin rezervátuma, ahol mintegy 120 egyedet számláló populáció él. Kikötője a Privlaka átjáró tőszomszédságában fekszik, búvárközpont üzemel benne.


 RAB: Jellegzetes látképét magasra szökő négy harangtornya adja. Főutcáján úri paloták tövében sétálhatunk, évi négy-öt alkalommal pedig az itt szervezett Középkori Játékokon szórakozhatunk. Kikötője a városi kikötő belső részében található, közvetlenül a védőgát mögött.


 PAG: A sziget fővárosának óvárosa egy tudatos várostervezés nyomait viseli magán, de ódon falai sajátos hangulatot árasztanak. Mégis egyik jellegzetessége az innen származó csipkekészítés, melyet először a 16. században említenek. Kikötője a várostól 12 km-re, a Simuni-öböl nyugati részén, a Mauni-csatornában található.

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: