Navigáció

Vitorlázás extrákkal

on 2016. március 24.

Ha vitorlázni indulunk, akkor manapság egyre több kiegészítő szolgáltatást vehetünk igénybe, így a nyaralásunk igazán kényelmessé, extrémmé is sikeredhet. A snorkell felszereléstől a wifin át egészen a spinakkerig… vágjunk is bele :-)

Transzfer: ha repülővel érkeznénk, úgy a bázisoktól igénybe vehetjük a transzfer szolgáltatást, mely távolságtól függően 4-20 Euró/ fő-be kerülnek.

Wifi: manapság egyre több vendégünknek fontos, hogy ,,online” legyen a vízen is, így manapság szinte már az összes horvát charter cég kínál wifi-t a hajóra. Van ahol ingyenes, van ahol 1 GB-ig ingyenes, a fizetős esetekben 30-50 Euróért igényelhetünk routert a hajóra, amihez többen is csatlakozhatnak.

Skipper: távoli országokba indulva, érdemes átgondolni, hogy az adott térségben jártas, helyi hajóvezetőt válasszunk. Leginkább az egzotikus térségekben javasoljuk, így biztos nem tévedünk ismeretlen terepre, és esetlegesen még a helyi eldugott kis öblöket, éttermeket, nevezetességeket is felfedezhetjük. A díjazásuk kb. 120-180 Euró/ nap + az ellátásuk. Számoljunk azzal, hogy sok esetben külön kabint igényelnek.

Hostess: különösen a motoros yachtok bérlői szokták igénybe venni a hostess segítségét, aki napközben főz, rendben tartja a hajót. Az ő díjazásuk 120-150 Euró/ nap + az ellátásuk.

Vizi sporteszközök: ha szeretnénk egy kicsit játszani, akkor egyre több helyen bérelhetünk a hajóhoz fánkot/ tube-t, kb 40-50 Euróért. Nem csak a gyerekek kedvence :-)

SUP: a napjainkban egyre divatosabb stend up paddle-t előszeretettel bérlik most már az Adrián is, így a kicsit sportosabb vendégek akár már korán reggel is sportolhatnak, de természetesen kikapcsolódásra is alkalmas. Ne lepődjünk meg, ha valaki egy szörfdeszkán állva evez az Adrián, az eszközt rendeltetés szerűen használja :-) Bérleti díja kb. 100 Euró/ hét

Kayak: a tengeri kajak bérlése már itthon is eléggé divatossá vált, a Balatonon szinte minden strandon ismeretes kajakokat az Adrián is igénybe vehetjük. Így ha egy kis mozgásra vágyunk, vagy sekélyebb vizekre eveznénk, akkor kb. 80 Euró összegben bérelhetünk.

Spinakker/ genakker: igazi vitorlázó időben ( tavasszal, ősszel) a tapasztaltabb vendégeinknek ajánljuk. HozzáértésseI igazán izgalmassá teheti a vitorlázást. 100-200 Euróért bérelhető, nem minden bázison biztosítják, vagy csak magasabb kaució ellenében.

Hajófeltöltés: ha valakinek nincs ideje, lehetősége nagy bevásárlást végezni ( mert mondjuk repülővel érkezik a bázisra), de szeretné a hajót maximálisan feltölteni élelmiszerekkel, úgy érdemes igénybe venni ezt a szolgáltatást. Előre elküldött árlista alapján választhatjuk ki a kívánt mennyiséget, így az utazást már teli hajóval kezdhetjük meg. Különösen ajánlott egzotikus országokban igénybe venni ezt a szolgáltatást, ahol nem vagyunk annyira jártasak, és nem tudjuk, hogy hol tudunk megfelelő minőségű élelmiszereket vásárolni.

Bicikli: természetesen nem hegyi kerékpárra kell gondolnunk, de egy összehajthatós camping biciklire emlékezető járgány még hasznos is lehet egy-egy nagyobb kikötőben, ahol így megspórolhatjuk a tűző napon való sétálgatást. De természetesen a szigetek, városok felfedezésére is kitűnő, könnyű és kis helyen is elfér :-) Kb. 50 Euró/ bicikli

Gyermekvédő háló: ahol sok a kisgyermek, ott érdemes mindenképpen kérni egy gyermekvédő hálót, elkerülve ezzel a veszélyesebb helyzeteket. A hálót az oldalsó korlátokra végig a hajó testére szerelik fel. Ára 50-100 Euró között van, van ahol a felszerelésért külön kell fizetnünk, erről kérjünk tájékoztatást.

BBQ: különösen a katamarán bérlők körében népszerű, a tágas cockpiten igazi sütögetős hangulatot teremthetünk egy grillezővel. Van ahol a hajó felszereltségéhez tartozik, van ahol külön bérelhetünk.

Snorkell felszerelés: talán az első amit ha tengerparti nyaralásra megyünk, akkor bekészítünk a strandfelszerelések közé. Az Adria tengeri élővilágának felfedezésére, a kagyló keresésre, vagy csak egy kis víz alatti nézelődésre is alkalmas. Sok bázison a hajó felszereltségéhez tartozik, van ahol kérni kell, erről tájékozódjatok indulás előtt.

Bízunk benne, hogy hasznos volt a bejegyzésünk, ha tetszett, oszd meg másokkal is!

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: