Navigáció

Öszi vitorlázás

on 2016. március 24.

Ha azon töröd a fejed, hogy érdemes-e még az őszi hónapokban is hajót bérelni az Adrián, akkor segítünk egy-két információval eldönteni ezt a kérdést.

Időjárás: Az Adriát tekintve évek óta egyre jobban tolódik a nyár, így szeptember közepén igazán fürdős időre számíthatunk még, kellemes napközbeni szélviszonyokkal. Az előre látható adatok alapján egészen szeptember 19-ig 29-30 fok várható. Októbertől az esték már ugyan hűvösebbek, de a napközbeni hőmérséklet még mindig kellemes, az uralkodó szelek pedig azoknak kedveznek, akik szeretik kihúzni a vitorlákat, és akár egész nap a hajó szélét mosva szeretnének vitorlázni.

Az ilyenkor leginkább uralkodó szél, a jugo nagy kihívást jelent, mivel a hullámok egyenletesek és a szél ereje és iránya állandó, ezért a jugo különösen dinamikus hajózási élményt biztosít, a vitorlák folyamatosan tele vannak széllel, így a hajó nagy gyorsaságot tud elérni.

Hajóbérleti díjak: szeptembertől érezhetően csökkennek a hajóbérleti díjak is, egyre több a lehetőségünk a tört hetes bérlésekre, így akár egy szezon végi hajózásra már 17-25 Euró/ fő/éj áron is részt vehetünk.

A hajók: a ,,sportosabb” szelek miatt ilyenkor érdemes akár ennek megfelelően ,,sportosabb” hajókat is kipróbálni, mint pl. egy Elan 350, Salona 37-es, First 45-ös, vagy Hanse 400-as. Persze aki ilyenkor is inkább a kényelmesebb vitorlázás híve, neki ajánljuk a már jól bevált család/ baráti társaság komfortos Sun Odyssey-t, vagy Bavariát.

Szezon végét tekintve ilyenkor már érdemes kicsit több időt töltenünk a hajó átvételével, mivel ilyenkorra már sok társaság megfordult a charter hajókon és a váltások között kisebb javításokra van csak lehetőség, ezért érdemes körültekintőnek lennünk, mind a kötélzetet, mind a vitorlázatot tekintve.

Öltözet: az esti órákban már lehűl a levegő, így ha esetlegesen egy naplemente túrát, vagy akár éjszakai hajózást tervezünk, mindenképpen legyen nálunk kabát, thermo pulover, esetlegesen vízhatlan nadrág is. A szél miatt a sapka is javasolt.

Látnivalók, programok: az Adrián számos regattát indítanak szeptember végétől, így aki ilyenkor jár az Adrián jó eséllyel láthat majd ,,pillangózó” flottákat, melyek gyönyörű látványt nyújtanak. Egyéb programok: Outlook és For zenei fesztivál, spliti film fesztivál.

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: