Navigáció

Költséghatékony kikötések az Adrián

on 2016. március 24.

Amikor kibérelünk egy vitorlás hajót, vagy motoros yachtot, tájékoztatást kaphatunk az esetleges felmerülő plusz költségekről. Ilyen például a kikötői díj is. Míg a hajók takarítási költségén és az üdülőhelyi díjakon nem lehet spórolni, úgy a kikötői díjakon lehet. Íme néhány tipp:

A bérelt vitorlások és motorosok nagy része olyan báziskikötőben áll ahova ingyen visszatérhet a hajó, így ha csillagtúrázunk, akkor nincs kikötői díjunk

Városi kikötőhelyek, ezek olyan partszakaszok, melyek teljesen vagy csak részben kiépítettek, ez azt jelent,i hogy sok esetben nincs mooring kötél, vagy e helyett egy bója van. Ezen kikötőhelyekért csak töredéket kell fizetni a hivatalos kikötőkhöz képest. Igaz a szolgáltatások is csak a töredéke, nincsen kiépített zuhanyzó, WC, sem őrzés. A hangulatuk viszont egyedi, mert egy kávézó előtt ébredni, vagy egy étterem teraszán nyugovóra térni sem mindennapi

Kiépített horgonyzó helyek, azaz bólyák. ezeket az eszközöket olyan biztonságos öblökbe telepítik, melyek szinte minden időjárási körülmény között biztonságban megtartják a horgonyzó hajókat, ezek közelében sokszor van étterem is a szárazföldön. Egy bóján töltött éjszakáért kb. fele annyit kell fizetni, mint egy hivatalos kikötőben. Ennek előnye a páratlan hangulat, ami este és éjjel vár a hajó legénységére, esetleges hátránya, hogy a hajó ha hullámzás vagy szél van akkor ringatózik, mint egy bölcső. Ügyeljünk oda hogy a bója ne ütődjön a hajótesthez mert ez igen zavaró lehet ha valaki pihenni szeretne.

Horgonyzó helyek, ezeket jelzi a hajózási térkép, itt bárki megállhat ha úgy véli a körülmények megfelelek a hajója biztonságos horgonyzásához, gondolok itt elsősorban szélirányra és a vízmélységre. Ezek díjmentes kikötési helyek, sokszor vadregényesek, de vannak olyanok ahol a türkizkék vízben teljesen megtelnek ezen öblök.

Térképes útvonaltervező, horgonyzóhelyek.

Ha vitorlást, vagy motoros hajót bérel ne és érdekli milyen kikötési lehetőségek vannak a közelben, bátran kérje segítségünket!

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: