Navigáció

Friss élmények a Karib tengerről

on 2016. március 25.

Amikor gépünk landolt St. Martin-on itthon még javában tombolt a síszezon. Most hogy meghoztuk a meleget fogadjátok szeretettel Karib-tengeri élménybeszámolónkat…

Január közepén, a tél derekán, szállt fel kis csapatunk a párizsi átszállással a St. Martin repülőterére tartó Air France repülőre. Az izgalom nagy volt, hisz néhány óra repülést követően (2+9óra), elhagyva a repteret igazi nyári klíma és karibi hangulat fogadta csapatunkat

St. Martin a Karib-tenger egyik leginkább europanizálódott szigete. Reptere a Juliana Airport a világ talán legizgalmasabb és egyben legveszélyesebb reptere is, ugyanis a leszálló pálya tövében ott egy meseszép plázs és a sziget egyik fő látványossága, hogy innen testközelből nézhetjük a le és felszálló kicsi és óriás gépeket is.

A megérkezést követően villám átöltözés vagy inkább levetkőzés és irány a kikötő, ahol csodás katamaránok vártak a felfedezőkre. St Martin-ról az utunk elsőre Anguillára vezetett. 2 napot töltöttünk vizein, bejártuk Sandy Island-et a picike homokszigetet, Prickly Pear zátonyait és hófehér homokos strandját, ahol sznorkelezés közben csodaszép tengeri élőlénnyel nézhettünk farkasszemet. A sziget nagy nyugalmat árasztott, talán ennek köszönhetően tartott a vámon a bejelentkezésünk közel 2 órán át :-). Igaz csak a hajóvezetőket terhelte e nemes feladat, addig a legénység strandolt, vagy reggae-t hallgatott a parti bárban egy rumos ital kíséretében. Az éjszaka egy természetvédelmi parknak nyilvánított öbölben ért véget, ahol a naplemente minden európai naplementétől sárgább, misztikusabb és gyorsabb is volt.

Reggel friss kókusz itallal indított a legénység, amit a helyi halász ajándékozott nekünk, mivel halat még nem fogott:-). Következő állomásunk a delfin park volt, ahol csapatunk nagy része most úszhatott először delfinekkel. A közel 1 órás delfines program lenyűgöző volt: volt puszi a delfinnel, ölelés, együtt úszás, simi…szóval életre szóló élménnyel gazdagodtunk ezen a napon is. Mivel hajóink a delfin park mellet horgonyoztak, így akik a hajón maradtak is csodálhatták a mutatványt.

Anguilla-t elhagyva visszatértünk St. Martinra, ahol…. hamarosan innen folyatatjuk!

Addig is, ha valakinek kedve támad egy karibi túrához, ne sokat habozzon, kérjen tőlünk ajánlatot (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), ugyanis Karibon a hajók egy cseppet sem drágábbak mint pl. Horvátországban, és ha ügyesen foglalunk repjegyet akkor magunk is meglepődhetünk milyen remek feltételekkel elérhető ez a mesebeli térség.

St. Martin, Anse Marcel a kikötőnk

St. Martin, A Repülőtér eleje-vége:-)

Anguilla, Prickly Pear

Anguilla, Delfinnel úszás

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: