Navigáció

A tél napos oldala... Rockefeller is tudta / Karibi - túra 2. rész

on 2016. március 25.

…és visszaértünk St. Martira, ahol vételeztünk édesvizet hajóinkra és feltöltöttük hűtőinket friss élelmiszerrel és Carib sörrel.

A helyi sörök nagyon finomak még a hölgyek is szívesen elkortyolgatnak 1-1 üveggel, a helyi rumok viszont egyenesen mámorítóakJ, szinte minden ízesítésben kaphatóak, tisztán jéggel, vagy akárhogy is igen ízletesek. Többnyire minden nagyobb karibi-szigeten van saját készítésű rum és minden szigeten a helyi a legfinomabb, aki nem hiszi járjon utána.

Izgalmas nap elé néztünk első célpontunk az Il Tintamare vízi nemzeti park volt, ami érintetlen természetével kápráztatta el a hajósokat, majd ebédidőben az Ile Pinel szigetre hajóztunk át, ami egy igazi különlegesség. A bárpultok a vízben állnak, a strandolók koktélos poharakkal a kezükben sétálnak a hófehér parton, ahová egyesek túra kajakkal érkeznek. A helyi beach étterem kínálatában az első 5 helyen csak homár szerepelt különböző tálalásban. Aki nem a földi élvezeteknek hódolt az egy kijelölt sznorkelező helyen csodálhatta a víz alatti élővilágot; nekünk itt sikerült úsznunk először teknőssel a túránk ideje alatt. Nem is merem bevallani, hogy hány fokos volt a víz…28,5°C:-).Délutáni programunk egy jó 15-18 csomós szélben való vitorlázás volt St. Barths szigetére. Közel 3 óra remek vitorlázás után el is értük St. Barth első olyan szigetét, ahol kötelező a megállás. Ez az öböl sziklafalakkal körülölelt és végre nem csak a hófehér homok látványa vonzotta a tekintetünket. Újabb csobbanás következett újabb teknősökkel és csodás halakkal. Amikor már a nap veszített erejéből behajóztunk St. Barths legnagyobb horgonyzó helyére a Gustavia öbölbe. A sziget a Karib-tenger St. Tropez-ja, itt biztos megfordulnak a legmenőbb jachtok és legtehetősebb gazdáik is, de nem csak a vízen, a szárazföldön is találhatunk csodaszép luxus villákat és szállodákat is. Ezen a földi paradicsomnak tűnő helyen, amit a legenda szerint Rockefeller fedezett fel, mi is eltöltöttünk egy egész napot a szárazföld bebarangolásával, ami nem kis szó, ha azt nézzük, hogy mi hajózni érkeztünk:-). Volt, aki robogóval, volt aki quaddal és volt, aki autóval vágott neki a sziget dombos vidékének. A kölcsönzőben mindenkit megnyugtattak, hogy a szigetet max. 1 óra alatt körbe lehet utazni, és hogy senki ne aggódjon, bármely utat is választja majdnem biztos, hogy a végén a Karib tengerrel fog találkozni. Szóval ide nem kell térkép, mindenki mehetett a megérzése után. Amit túránkon láttunk: csodás plázsokat türkizkék vízzel, óriás hullámokkal, a világ egyik legveszélyesebb repterét, ahova csak külön engedéllyel rendelkező pilóták szállhatnak le és fel kisgépeikkel, utakon sétáló teknősökkel, kalóz bolttal, luxus üzletekkel, éttermekkel….mi szem szájnak ingere. A második gustaviai éjszakánkra beálltunk a város kikötőjébe, no nem a luxus jachtok közé, hanem a városháza elé:-), ahol a kikötés olcsóbb volt, mint az Adrián. Másnap, egy gyors vámolást követően, mert ezt ki nem szabad hagyni:-), búcsút intve e csodás szigetnek ismét visszaindultunk St. Martinra, hogy felfedezzük a sziget holland oldalát és közelről megnézhessük a világ egyik legnagyobb óceánjáróját. Folytatás hamarosan……

Legfrissebb Karib-tengeri kínálatunkat ITT találjátok, akinek elege van az esős télből, bátran vágjon bele egy egzotikus hajós kalandba.

A rumok

Teknős és madár lesben

Dagadó vitorlák

A szomszéd "hajók" St. Barts

Eden Rock, St. Barts

Egy leszálló gép, St. Barts

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: