Navigáció

Utolsó napok a "Paradicsomban" Karibi-Túra utolsó rész

on 2016. március 25.

Ahogy visszaértünk St. Martinra, az idő felgyorsult. Már csak pár napunk maradt, hogy teljesen kiaknázzuk a sziget adta „gyönyöröket”.

St. Barts után Philipsburgban kötöttünk ki, ami az óceánjáró luxus hajók közkedvelt úti célja. Láttunk is csodaszép úszó városokat testközelből. Amikor elhajóztunk mellettük, úgy éreztük magunkat mit hangya az elefánt mellett. Philipsburgban nem sokat időztünk, alig vártuk, hogy megérkezzünk Maho Bay-re, arra a szent helyre, ahol olyan közel lehetünk hajókkal a leszálló repülőkhöz, mint sehol máshol a Világon. Szerencsénk is volt és nem egy leszálló gép került kameráink lencsevégére. Felejthetetlen élmény volt, amikor árbócainkat féltve izgultuk végig a leszállásokat.

Az utolsó hajózásos napunk nyugodtnak ígérkezett, miután éretesültük róla, hogy otthon Magyarprszágon -11 fok van nálunk pedig 31... tudtuk, hogy jó helyen vagyunk. Meglátogattunk 2 csodás partot, vitorláztunk a szikrázó napsütésben és megfogtuk az első fél halunkat:-), Bizony, amikor a legénység húzta kifele a csalira akadt halat, egy másik hal feltehetően egy kisebb cápa, félbeharapta azt. Amikor kiemeltük a halacskát igen csak scifibe illő volt a jelenet:-.) Kívántunk tőle, majd visszadobtuk a Karib-tengerbe. Kiindulási kikötőnk bejáratában napozó leguánok fogadtak bennünket, hihetetlen látványt nyújtottak, ahogy lógtak a fákon vagy épp csoportosan napoztak a sziklákon. A hajózásunkat követő 3 napban a pihenésé volt a fő szerep, meglátogattuk a lepkefarmot, ahol 30cm-átmérőjű lepkék is laktak, jártunk a sziget csúcsán, és fürödtünk a türkizkék vízben… . Jókor jó helyen voltunk:-) Jövőre újból nekivágunk egy egzotikus kalandnak, tarts Te is velünk, részletek hamarosan…

Gép a katamaránunk felett

A fél hal...

A part...tömeg nem volt:-)

Egy következő part, Grand Case.

Leguán a kikötő bejáratában, Anse Marcel.

Lepke szemtől szembe:-)

A karibi hajósok, Sail4Fun St. Martin 2016.

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: