Navigáció

Ki a Boci? Vagy inkább mi?

on 2016. április 20.

Aki nem jártas a hajóbérlésben és meghallja, hogy van Boci a hajóhoz, az igencsak meglepődik.

Pedig minden hajóhoz van Boci :-), legyen szó vitorlásról, vagy motoros yachtról. A Boci nem más, mint a mentőcsónak. Minden vitorlásnak és nagyobb motorosnak kötelező tartozéka a tengeren egy mentőcsónak. Ezek a bocik műanyagból vannak és 2-4-6 de akár több fősek is lehetnek, attól függően, hogy mekkora hajóhoz tartoznak. Hajóátvételkor ezek a gumicsónakok felfújva a hajóhoz rögzítve helyezkednek el. Tartozékuk 2db evező is, amit minden esetben ellenőrizzünk le, hogy valóban a bérelt hajón van-e. Az evezőket leggyakrabban a tárolóban találjuk a gumicsónakhoz tertozó pumpával együtt. Szerencsére a bocit nem csak vészhelyzetben lehet használni. Sok esetben nagyon hasznosak és sokat segíthetnek a legénységnek. Például ha a hajó egy öbölben horgonyzik, vagy bójához van kikötve, akkor a partraszállást a bocival kell megoldani, vagy a reggeli kávézáshoz bevásárláshoz is érkezhetünk bocival. Ha nem szeretünk evezni, akkor bérelhetünk a gumicsónakunkhoz egy külmotort is.

A külmotor egy aprócska benzinmotor, általában 4-5 lóerős, amit rögzíteni tudunk a bocira és így gyorsabban és kényelmesen juthatunk el a tervezett célhoz. De ez esetben se feledkezzünk meg az evezőkről, mert ha a motor bármely okból leáll, akkor a hagyományos evezős módszerrel tudunk tovább haladni. A Boci ingyenesen jár a vitorlásokhoz, motoros yachtokhoz, a külmotor pedig átlagosan 80 Euróért bérelhető. A Boci eszköze lehet egy jó kis játéknak is, használhatjuk napozó platformként, kiságyként….A boci jó a Bocit szeretjük:-)

A Bocit így is lehet rögzíteni, de nem ez a legcélszerűbb:-)

katamaránhoz rögzítve...

vontatva...

hajótestben tárolva...

Boci motorral...

ahogy a gyerekek szeretik...

ahogy a napozók szeretik:-)

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: