Navigáció

KARNYÚJTÁSNYIRA A SZENT MÁRK TÉRTŐL

on 2016. május 17.

VELENCE ALIG ISMERT KIKÖTŐJE

Minden hajóst örömmel tölt el, ha sikerül egy olcsó, jó elhelyezkedésű kikötőt találnia, pláne ha még nem is zsúfolt. Idén nekünk is sikerült Velencében nagy felfedezést tennünk. Amennyiben Neked is van kedvenc kikötőd, amiről szívesen osztanád meg gondolataid, írd meg kommentben.

FONTOS INFORMÁCIÓK

Velence dél-keleti részén (a „Hal farkán” :-) ) épül egy új marina, a szárazföld felől eldugottnak tűnő helyen, mégis csak 25 perc sétányira a Szent Márk tértől. Nagy ajándék ez az ide látogatóknak, mert a jól ismert kikötő a San Giorgion a térrel szemben zsúfolt, drága, és minden egyes csavargáshoz a turista szemmel is méreg drága vaporetto (7,5 Euro/ fő) használatára szorul az ember, ráadásul menetrendhez vagyunk kötve. Ám a Castello negyedben újonnan épülő Marina Santelena kikötőt (nem összekeverendő a mögötte elterülő Diporto Velico Veneziano marinával) alig ismerik, pedig megéri ide kikötni.

Már elkészültek az épületek, fürdő, WC, rendezett kis terasz várja az ide látogatókat, víz és áramvételi lehetőség van – igaz, aki a kikötők megszokott éttermekkel, üzletekkel tarkított hangulatát keresi, annak csalódnia kell. Viszont ezért kárpótolnak az árak: velencei mértékkel számítva olcsón éjszakázhatunk itt, 10 m alatti hajóért 55 Euro-t, 10 m hajóhossz felett 75 Euro-t kérnek egy éjszakáért.

Arról nem is beszélve, hogy egy kellemes reggeli/ esti sétával a part mentén Velence szívébe érkezhetünk „pillanatok alatt”. Aki nem szeretne ennyit sétálni, kb. 5 perc gyaloglással  elérhető a legközelebbi vaporetto állomás, bár ahhoz, hogy megtapasztaljuk Velence igazi arcát, lehet érdemes inkább gyalog felfedeznünk ezt a várossá nőtt színpadi díszletet.

A szerencsésebbek pedig akár egy igazán különleges vízi taxi élményre is szert tehetnek. Nem állandó jelleggel, de néha felbukkan a kikötőben egy gyönyörű fa burkolatú motoros hajó, amivel különleges élmény beparkolni Velence szívébe.

További információk elérhetőek itt: http://www.santelena.venicemarinas.com/it/

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: