Navigáció

HAJÓRA FEL-belvízi tanfolyamok mesés környezetben

on 2016. május 31.
Szeretnél ilyen környezetben megtanulni vitorlázni, vagy akár motorcsónakot vezetni?
A főváros szívében a Hajógyári szigeten és a Marina parton zajló gyakorlati oktatások egyedülállók Magyarországon. Vágj bele, és jelentkezz június 7-én induló belvízi hajóvezetői tanfolyamainkra.
Belvízi motoros hajóvezetői tanfolyam - motorcsónak jogosítvány
A kishajó, motoros vezetői engedély a kontinens határain belül lévő vizekre (belvizek) érvényes, folyókra, tavakra, csatornákra egész Európában, természetesen a helyi szabályozások figyelembevételével.
Maximum 20m hajóhosszig, és 12fő szállításáig elfogadott az engedély.(Pl: a Balatonon nem közlekedhet belső égésű motoros kishajó,de elektromotoros igen és ha a teljesítménye nagyobb mint 4 KW, már ez a jogosítvány kell a vezetéséhez).
Tengerre nem érvényes.
Belvízi vitorlás hajóvezetői tanfolyam - vitorlás jogosítvány
A belvízi vitorlás hajóvezetői engedély a kontinens határain belül lévő vizekre (belvizek)érvényes. Tehát folyók, tavak, csatornák egész Európában, természetesen a helyi szabályozások figyelembevételével.
Vitorlafelületben nincs korlátozás, viszont a max. hajóhossz 20m lehet, és a max. befogadó képesség pedig 12 fő(a hajóvezetőt is beleszámítva). Ha a hajó segédmotorja nagyobb mint 4 KW, akkor kisgéphajó-vezetői jogosítvány is szükséges. Ezen hajóvezetői engedély tengerre nem érvényes.

 

Kombinált ( vitorlás+motoros) hajóvezetői tanfolyam
A belvízi kombinált -azaz motoros és vitorlás- hajóvezetői engedély a kontinens határain belül lévő vizekre (belvizek)érvényes. Tehát folyók, tavak, csatornák egész Európában, természetesen a helyi szabályozások figyelembevételével. Vitorlafelületben nincs korlátozás, viszont vitorlás és motoros hajónál is a max. hajóhossz 20m lehet, a max. befogadó képesség pedig 12 fő(a hajóvezetőt is beleszámítva). Ezen hajóvezetői jogosítvány sem érvényes tengerre.
 

TIPP: Amennyiben a későbbiekben vitorlást szeretne bérelni, úgy célszerű a kombinált tanfolyamon részt venni, ugyanis a legtöbb bérelhető charter hajóban 4 KW-nál nagyobb teljesítményű beépített motor van, így már a kombinált hajóvezetői engedély szükséges, függetlenül attól, hogy használja-e a hajózás során a motort, vagy sem.

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: