Navigáció

AFRIKA ÉS EURÓPA HATÁRÁN MÁLTA

on 2016. augusztus 09.

Ki ne ismerné a jól ismert képet: felejthetetlen kék vízen színesre festett bárkák ringatóznak teljes nyugalomban. Mindenkinek azonnal beugrik, hogy ez készülhetett máshol, mint Máltán, egy valójában 2 nagyobb és 1 kis szigetből álló szigetcsoporton a Földközi-tenger közepén távol mindentől Európa és Afrika határán.

Talán kevesen tudják, hogy – bár kevés charterhajó található a régióban – itt is lehet hajót bérelni, és a vitorlázók az általuk imádott módon fedezhetik fel a szigeteket. Máltán számolni kell azzal, hogy kicsik a távolságok, inkább a nyaralás, fürdőzés, kulturális élmények szerelmeseinek ajánlott térség.

Kezdjük is a látogatást Valettában, aminek hangulatos utcái, arab hatást idéző fa zárt erkélyei sajátos hangulatot árasztanak. Minden lépésünket ódon köveken tesszük meg, sugárzik belőlük a történelem. Gazdagon díszített templomai az egyház letűnt dicsőségét hirdetik, művészettörténet-kedvelők eredeti Caravaggio festményekben is gyönyörködhetnek.

Valettától kicsit északabbra találjuk Paceville-t, Málta bulinegyedét, ahol a pezsgő éjszakai élet mindenkit magával ragad. A partik szó szerint reggelig tartanak, a szórakozóhelyek egymás tövében állnak, így mindenki megtalálhaja a neki tetsző helyet.

Gyerekeseknek ajánljuk a Málta északi részén megbújó Popeye-village-t, ami az 1980-as Robin Williams főszereplésével készült film itt maradt kulisszáiból kialakított élménypark. Találkozhatunk itt Popeye-jel, ehetünk a filmben is megjelenő étteremben, együtt bulizhatunk Olíviával, mindezt csodálatos színekben pompázó környezetben. A falu előtt elterülő öbölben kis vízi játszótér várja a gyerekeket és a felnőtteket, egész napos kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak.

Máltának, a főszigetnek a legjobb strandjait a sziget észak-nyugati oldalán találjuk, ilyenek a Golden-Bay, Tuffieha-Bay és Mellieha Bay, ahol aranyló homok, kellemesen hullámzó tenger várja a napozni, pihenni vágyókat. Érdemes megvárni a naplementét ezeken a partokon, a vörös, narancs és lila árnyalatai eddig nem látott festményt alkotnak a vízre és a levegőben. Este sajátos élményt nyújt az is, hogy a part megtelik fiatalokkal, családokkal, akik tábortűz mellett sütögetnek, beszélgetnek egy fárasztó nap után.

A főszigetet elhagyva Gozo felé terül el Cominon, ami Málta leghíresebb strandjáról, a Kék-Lagúnáról híres, ahol páratlan kékséggel veszi körül a tenger az itt fürdőzőket.

Málta másik szigete Gozo kicsit más karakterű, mint a legnagyobb testvére, jóval zöldebb, ezért is járnak ide a máltaiak nyaralni. Fővárosának erődjét semmiképp se hagyjuk ki a látogatásunk alkalmával, annyira átjárja falait a korok lehelete, hogy szinte azt várjuk, mikor bukkan fel egy templomos lovag a sarkon, vágtat el mellettünk sürgős üzenetet hordozva. A szűk sikátorokban barangolva könnyen megeshet, hogy egy-egy kapualjban vagy udvarban idős nénit pillantunk meg, amint épp máltai csipkét készít, barátságosan kiinteget, és behív minket, nézzük meg nyugodtan leheletfinom munkáit, és válogassunk kedvünkre. A sziget északi oldalán található Dwerjában a méltán elhíresült Azúr-ablak, ami egy csodálatos sziklaképződmény. Itt búvárkodási lehetőség is van, mert Málta vizei a világ legtisztábbjai közé tartoznak, ráadásul színpompás élővilága, labirintusszerű barlangjai, háborús hajóroncsai lenyűgözik mind a búvárokat, mind a víz alatti fotósokat.

Ha behajóznád a térséget és felfedeznéd megannyit szépségét, kérj ajánlatot itt.

Vannak Neked is ilyen titkos gyöngyszemeid? Oszd meg velünk és a többi hajóssal – fedezzük fel együtt a Világot!

 

Címkék:

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: