Navigáció

HORVÁT kontra MAGYAR HAJÓVEZETŐI ENGEDÉLY

on 2017. augusztus 09.

Évek óta felmerül a kérdés, hogy a horvátországi hajóvezetői engedélyt elfogadják-e hazai vizeinken is? Az alábbiakban két friss hivatalos állásfoglalást osztunk meg, miszerint a vízirendészet NEM fogadja el a horvát vizsgát magyar vizeken, csakis abban az esetben, ha annak tulajdonosa érvényes okmányokkal rendelkezik arról, hogy életvitelszerűen Horvátországban él.

Az alábbiakban elérhetőek a dunai és a balatoni vízirendészet hivatalos válaszai.

Sokakban felmerül ilyenkor, hogy a horvát hajóvezetői engedély amúgy is 1 nap alatt megszerezhető és semmi értelme nincs, akik ilyennel rendelkeznek csak a hajókat törik össze... Szeretnénk ezeket a tévhiteket is eloszlatni több éves tapasztalattal a hátunk mögött. A horvát hajóvezetői engedély valóban egy elméleti vizsgával megszerezhető, ám minden ilyen jogosítvánnyal rendelkező ember tudatában van annak, hogy gyakorlati tudásra is szert kell tennie. Az elméleti képzés során is sokszor elhangzik, hogy mekkora felelősség egy hajó vezetése. Sok esetben pedig olyanok vizsgáznak, akik már rendelkeznek kellő gyakorlati tudással ( mert adott esetben a Balatonon már megtanultak hajózni ) és csupán a jogosítványra van szükségük.

Azok akik nem rendelkeznek gyakorlattal nem fognak egyszer csak felszállni egy hajóra, és anélkül, hogy tudnák hol kell elindítani egyáltalán elvinnék napokra hetekre, a fedélzeten más embertársaikkal együtt. Ahhoz, hogy valaki magabiztosan vezethessen hajót évek gyakorlása szükséges.

A Prima Yacht is szervez gyakorlattal egybekötött tengeri hajóvezető vizsgát, ahol mind elméleti mind gyakorlati tudást is lehet szerezni. Azoknak akik már rendelkeznek jogosítvánnyal, de úgy érzik még szükségük van professzionális hajóvezető segítségére, úgy természetesen hajóvezetőt is tudunk biztosítani.

 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Belvízi hajóvezetői képzéseinken, melyet a Dunán szervezünk elméleti és gyakorlati képzésen is részt vehet, ezzel a  jogosítvánnyal belvizeinken hajózhat.

 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: