Navigáció

KÁLIMERA GÖRÖGORSZÁG! TOP 6

on 2018. április 05.

Az elmúlt években egyre többen választják Görögországot, ha hajós nyaralásról van szó. És mindez nem véletlen. Mindazok, akik már oda-vissza bejárták Horvátországot, de továbbra is mediterrán hangulatra, finom ételekre, homokos strandokra, égszínkék tengerre, kellemes időjárásra vágynak, bizony belevágnak a görög kalandokba. És nem is csalódnak sem azok akik a turista paradicsomokat választják, sem azok akik kicsit nomádabb, ám de annál nyugodtabb csendes kis öblökbe vágynak. Az alábbiakban összeszedtünk pár helyet, amit mindenképp érdemes megnézni, ha Görögországba indulunk hajózni.

SZANTORINI | FÍRA
A kontrasztok szigeteként is emlegetett helyen megelevenedik egy görög képeslap, ahogy Oia, Firostefani és Fira szikrázóan fehér házait, kék kupoláit nézzük a meredek kráter mentén. A kikötőből 600 lépcsőn keresztül jutunk Firába, a hófehér fővárosba.
GPS koordináták: 36°25'04.2"N 25°25'34.0"E


ZAKYNTHOS | NAVAGIO-ÖBÖL
Ezt az elszigetelt homokos öblöt szinte mindenki ismeri, aki forgatott már utazási magazint a kezében, vagy csak rákeresett Görögországra a interneten. A parton egy állítólag csempészhajóként használt hajó roncsait láthatjuk, amit hatalmas mészkősziklák ölelnek körül. A bázisugrók egyik kedvelt helyszíne, de sokan választják a homokos strand és a tenger gyönyörű színei miatt is ezt az öblöt úti célul.
GPS koordináták: 37°51'35.1"N 20°37'28.9"E


PAXOS-ANTIPAXOS
Görögország 2 piciny szigete, mindössze 11 km-re Korfutól. Aki szeretne egy kicsit csendesebb, természet közeli helyen pihenni, de érezni szeretné a mediterrán (néhol akár karibi ) hangulatot, azoknak mindenképp ajánljuk ezen szigetek felfedezését. Ráadásul extra programokat szervezhetünk a közeli Korfura, amiről korábbi blog bejegyzésünkből ITT olvashat.
GPS koordináták: 39°09'28.2"N 20°13'39.2"E


ASZTIPÁLEA-SZIGETE | KELETI OLDAL
Domboldalra épített , fehérre meszelt házak, megkoronázva egy kolostorral, kirtálytiszta strandokkal, nos ez Asztipálea-szigete. Kicsit olyan, mintha Santorini unokatestvére lenne, ha szeretnénk elbújni a nyüzsgő görög városok elől, akkor itt bátran megtehetjük. Hajóval kelet felé tartsunk, itt van a sziget fővárosa és kikötője is. Innen pedig mindenképp tegyünk egy sétát a velencei ihletésű kastélyba, az utunkat szélmalmok,múzeumok és fehérre meszelt házak kísérik majd.  
GPS koordináták:36°32'52.8"N 26°21'13.9"E
ÍDRA/ HYDRA SZIGETE
Vakítóan fehér, hagyományos stílusban épült házak, olyan szűk kis utcák, hogy 2 ember egymás mellett alig fér el, ragyogó napsütés, festői tájak. Ha valaki itt jár, akkor mindenképp próbálja ki a szigeten használható közlekedési formát szamár háton ülve. A kikötés hasonlóan izgalmas, akárcsak a közlekedés. A hajók egymásra kötve több sorban várakoznak, így ha adott esetbe a sor végén állunk, akkor előfordulhat hogy másik 10-15 hajón mászunk át, mire szárazföldre kerülünk.
GPS koordináták:37°20'59.9"N 23°27'55.4"E


KORINTHOSZI-CSATORNA
Az Égei-tenger és Jón-tenger közötti mesterséges vízi Utat hatalmas sziklafal övezi. Kevesen tudják, tervezője és kivitelezésének főmérnöke a magyar származású Gerster Béla volt, rajta kívül további 4 magyar mérnök is részt vett az építésében. Március elején pár szikladarab beomlását követően egy kis időre lezárták a csatornát, de tavasztól újra zavartalanul haladhatunk át.  Egy mondás szerint, ha a régi hídon megáll valaki és pont alatta megy át egy hajó akkor egy kívánsága teljesül. Szóval ha épp itt hajózunk át, akkor akár egy kívánságot is teljesíthetünk :-)
GPS koordináták:37°56'04.6"N 22°59'02.6"E

Az összeállításunkba természetesen  még rengeteg gyönyörű helyet beletehetnénk, ha valaki kedvet kapott a hajózáshoz, akkor ide kattintva megtekintheti a kiindulási kikötőket, valamint ajánlatot is kérhet az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: