Navigáció

2019 újdonságai- HAJÓRA FEL!

on 2018. október 16.

Mint minden évben, így idén sem tétlenkedtek a legnagyobb hajógyártó cégek. Aki szereti a hajókat, a vízi sportokat annak mindenképpen érdemes ellátogatnia Düsseldorfba 2019 januárjában, ahol az év hajója díjat is átadják majd több kategóriában is. A horvát flották is bővítik palettáikat, így jópár 2019-es gyártású hajóból lehet majd választani. Hangsúlyozzuk, hogy alapvetően a kiállítási darabokból szemezgetünk, amik mindig sokkal több extrával és felszereltséggel bírnak, mint amivel majd a charterben találkozhatunk, de alapvető tulajdonságait tekintve nem változnak. Lássuk hát:

SUN ODYSSEY 410 A cannes-i fesztiválon mutatták be szeptemberben ezt a charter változatban majd 3 kabinnal futó hajót. Erős hajótest, tökéletes és kényelmes hajózást ígérnek, rendkívüli fedélzeti kényelemmel. Ami fontos lehet, hogy fedélzetét akadálymentesítették, könnyedén körbe lehet sétálni a hajó oldalán, ez különösen fontos lehet amikor a mooringot szeretnénk felvenni.  Ahogy az összes 8. generációs Sun Odyssey hajónál, ennél a vitorlásnál is a boom lejjebb helyezkedik el, megkönnyítve a hozzáférést a vitorlákhoz és az újítással lehetővé vált a nagyobb vitorlafelület kialakítása is. A szalonban meglepően sok férőhelyet találunk, kinyitva az asztalt kényelmesen körbeülhető, az esztétika és a kényelem nagy hangsúlyt kapott. Hajóbérlés szempontjából kitűnő választás lehet kisebb baráti társaságoknak, vagy akár egy 2-3 gyermekes családnak!
További információk: https://www.jeanneau.com/en/boats/2-sun-odyssey/629-sun-odyssey-410

SUN ODYSSEY 490 Philippe Briand és Jean-Marc Piaton dizájnerek által tervezett Sun Odyssey 490 a modern stílus és a harmónia ötvözete, jellegében megőrizve a Sun Odysses  sorozat 27 éves múltját. Ez a 49 láb hosszú vitorlás forradalmasítja a hajózást: kategóriájában egyedülállóan biztosítja a fedélzeten való közlekedést teljesen akadálymentesen, ami lássuk be egy ekkora hajónál kiváltképp jól jön. Talán charteben egy kicsit várni kell erre a felszereltségre, de a Jeanneau és a Harken együttműködéséből 2015-ben született AST rendszerrel rendelhető a hajó. A kormányállásnál elhelyezett műszer segítségével a vitorlákat közvetlenül lehet ki- majd betekerni az elektromos csörlők vezérlésével. Természetesen a vitorlázási ismeretek ugyanúgy szükségesek, csupán megkönnyíti a kötelek manuális húzását, ami egyre több hajóbérlő szempontja. A rendszer működéséről itt tekinthet meg videót: https://www.youtube.com/watch?v=i8qpUoFEHQE&t=100s

További információk a Sun Odyssey 490-ről: https://www.jeanneau.com/en/boats/2-sun-odyssey/111-sun-odyssey-490

HANSE 458 Tágas és elegáns belső tereket, innovatív és ötletes megoldásokat ígérnek ennél a hajónál. Ami elsőre szembetűnő, hogy a deck letisztult, sok fekvő hellyel rendelkezik, és viszonylag egyszerűen körbe sétálható. Ülőhely kint is és benti sok van, de talán az asztal méreteket, tekintve, hogy charter változatban 8-10 főnek kell majd elegendő helyet biztosítania, kicsire szabták. Teljesítményét a fantasztikus sebességgel és stabilitással jellemzik, de természetesen erről érdemes személyesen meggyőződni. 2017/2018-ban viszonylag sok Hanse lepte el a horvát charter piacot, hajóbérlőink körében is népszerű hajó, designt tekintve szinte egyöntetűen pozitívak a visszajelzések, vitorlázást tekintve azonban már megoszlanak.  Amit valóban ötletesnek találunk az a cockpiten lévő ,,kis" konyha BBQ állással.

További információk: https://www.hanseyachts.co.uk/yachts/hanse-458

Következő blog bejegyzésünkbe további hajókat mutatunk be!

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni 2019-re, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: