Navigáció

Hullámzó könyhaművészet - konyha nem csak hölgyeknek

on 2016. március 22.

Talán meglepő, de a vitorlások konyháján a férfiaké a főszerep, picit olyan mint a szabadban sütögetés, vagy a bográcsozás. Olyan pasis:-)
Persze ha desszertre is vágyunk, akkor engedjük közelebb a hölgyeket is, csak a biztonság kedvéért! Cikkünkből megtudhatjátok, hogyan néz ki és mit tartalmaz a hajókon található konyha?

Hogy is néz ki egy vitorláson található konyha?

A konyhát a szalonban találjuk, ahol még főz a szakácsunk leülhetünk mellé beszélgetni borozni, vagy épp TV-t nézni. A konyha alap felszereltsége:

  • gáztűzhely, 3 állásos, érdekessége, hogy ha dől a hajó akkor mozog és vízszintben tartja a rajta lévő lábosokat,
  • gáz sütő, kiválóan alkalmas hús sütésre, de egy fügés pite is elkészül benne ( ehhez nem árt ha hölgy is van a fedélzeten) - meleg vizes mosogató csepegtetővel
  • hűtő mélyhűtővel, ezek áramfelvétele igen magas, de egy jó hajóvezető tudja hogyan kell megfelelő mennyiségű energiát tárolni vagy képezni ezen berendezések gond nélküli üzemeltetéséhez
  • üvegpoharak, bögrék és étkészlet a hajó legénységének megfelelő számban
  • és az apró, de nélkülözhetetlen tárgyak: kotyogós kávéfőző, bor és sör nyitó, konzervnyitó, reszelő, szűrő, hámozó, vágódeszka, evőeszközök,konyhakések...ha van olyan eszköz amire szüksége van hajózása alatt, hajóbérlés előtt erről is tájékozódhat.

A fenn említett eszközök, berendezések minden vitorláshajón megtalálhatóak, de természetesen léteznek ettől is felszereltebbek, melyeken megtalálható a mikró, a mosogatógép, a kávéfőző gép, a grill sütő és még sok olyan apró kiegészítő ami luxus kivitelbe öltözteti a vitorláshajó konyháját.

Érdemes megemlíteni, hogy a katamaránok konyhája abban különbözik hogy a konyha sok esetben összenyitható a fedélzettel így a főzés akarva akaratlanul közösségi programmá alakul. Ha neked fontos hogy hol és mivel szeretnél főzni az úszó apartmanodon mondjuk egy csodás öbölben naplemente előtt akkor hajóbérlés előtt tájékozód a hajókonyha felszereltségéről. Azt hogy mit is lehet gyorsan elkészíteni egy ilyen úszó konyhán hamarosan megosztjuk veletek...

További bejegyzések

Köszöntjük oldalunkon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és vegye igénybe 50 EURÓS KEDVEZMÉNYünket, melyet első hajóbérléséből biztosítunk. Kérjen személyre szabott ajánlatot, vagy válogasson akciós ajánlataink közül.

captcharefresh
Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, megértettem és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy e-mailben (eDM), a Prima Yacht Kft. megkeressen ajánlataival.
Kapcsolat
Kapcsolatfelvétel tárgya: